مهندسی ساختمان

مهندسی ساختمان

مهندسی ساختمان،آن ها بر روی عناصر ساختاری طراحی جاده‌ها، پل‌ها، ساختمان‌ها، سیستم‌های آب و سدها تمرکز دارد.

مهندسان عمران بر روی عناصر ساختاری طراحی جاده‌ها، پل‌ها، ساختمان‌ها، سیستم‌های آب و سدها تمرکز دارد. نقش اصلی آنها طراحی این ساختارها و برنامه ریزی پروژه‌ها است. اگرچه آنها بیشتر وقت خود را در دفاتر خود می‌گذرانند، اما برای نظارت بر کار باید به ساختمان‌ها سرکشی و مراجعه کنند!در حیطه ساخت و ساز، مهندسان عمران و معماران وظایف حیاتی دارند که بسیاری از آنها مشابه هستند. هدف نهایی آنها تقریبا یکسان است و قرار است که از هیچ، ساختمانی شیک و مقاوم بسازند. در زندگی حرفه‌ای نیز این دو باید به یکدیگر اعتماد داشته باشند و به خوبی با هم همکاری کنند.برای آشنایی اولیه بامهندسی ساختمان و مهندسی معماری، با دفتر پیمانکاری اصفهان همراه باشید چرا که درطی نگارش این مطلب تلاش شده است تا راهنمای جامع و مفیدی در اختیار کاربر قرار بگیرد.

مهندسی عمران

در صنعت ساختمان سازی مهندسین بسیاری فعالیت می کنند اما نقش مهندسین ساختمان و یا مهندس عمران در امر اجرا و نظارت بر ساختمان بسیار پر رنگ تر خواهد بود. نقطه فعالیت مهندسین ساختمان و مهندسین عمران در حیطه های پل سازی، ساخت بناهای آبی، راه سازی و سازه های دیگر می باشد که مسئولیت ساخت و نظارت بر بر امور کیفی و نظری را بر عهده دارند. نیاز جامعه به مهندسین ساختمان امری غیر قابل انکار است. چرا که فعالیت های اجتماعی مختلف به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به مهارت و داشتن آن ها وابسته می باشد.

مهندس معمار

از سری مهندسین مشغول در صنعت ساختمان سازی می باشد که نقش مهمی را درفرآیند فعالیت خود ایفا می نماید. ناگفته نماند که در گذشته از توانایی های مهندسین معمار در طراحی بنا ها و ساختمان های لوکس دولتی استفاده می شد،اما امروزه با روند نوسان گونه بازار زمین و مسکن در کشور و افزایش شدید هزینه ها، استفاده از مهارت و هنر مهندسین معمار در طراحی بنا های ساختمانی و پروژه های مختلف، بیش از پیش مورد نیاز است.مهندسین معمار می توانند طراحی نما، دکوراسیون داخلی،به طور ویژه ای انجام دهند که علاوه بر مصرف هزینه متناسب تر، بتوان در طراحی  بیش از پیش امنیت و تناسب با سلیقه مخاطب را رعایت کرد.

مهندسین برق و تأسیسات

و اما مهندسین برق نیز یکی از ارکان های اصلی در پروژه های ساختمان سازی و نقشه کشی ساختمان محسوب می گردند. چرا که پس از یک دوره تجربه پر خطر همراه با حوادث ناگوار، مسئولان مربوطه وجود مهندسین ناظر بر ایمنی تأسیسات و کیفیت برق رسانی را اولویت و الزام صنعت ساختمان سازی دانسته است ! از دیگر کاربرد مهندسی تأسیسات مکانیک در روند ساخت بنا؛می توان به لوله کشی آب و فاضلاب ، گاز و کانال های هوا، دودکش ها، تشخیص میزان ظرفیت سیستم های حرارتی و برق ساختمان اشاره کرد.

مهارت های مورد نیاز یک مهندس ساختمان

  • طراحی، محاسبه و اجرای راه ها و جاده های مختلف ارتباطی داخل و خارج شهرها و و روستاها
  • ساخت و اجرا و طراحی و محاسبه انواع پل های بتنی و فلزی و با شکل های مختلف
  • اجرای سدهای مختلف خاکی و بتنی و نیز بندهای انحرافی و سایر تاسیسات وابسته مثل تونل یا کانال انحراف آب رودخانه جهت اجرای عملیات کارگاهی در ضمن ساخت
  • اجرای کارهای مربوط به ساماندهی رودخانه ها.
  • طراحی ، محاسبه و ساخت خطوط انتقال آب
  • ساخت تصفیه خانه های آب و فاضلاب
  • طراحی ، محاسبه و ساخت شبکه های آب رسانی به منطقه های شهری و روستایی برای تامین آب آشامیدنی
  • طراحی، محاسبه و ساخت شبکه های جمع آوری و دفع آب های سطحی ناشی از نزولات جوی در خیابان ها و سایر منطقه های شهرها
  • انجام کارهای نقشه برداری مثل سراه سازی، سد سازی و …
  • کارهای نقشه کشی طراحی و معماری.

برای موفقیت در این رشته لازم است که افراد در دروس ریاضی و فیزیک و با توجه به نوع گرایش در یکسری درس های به خصوص، توانایی لازم را داشته باشند تا از پس این رشته و سختی های آن برآیند.

چه نکاتی در مهندسی ساختمان های اسکلتی باید رعایت گردد؟

شناخت موارد تاثیر گذار در طراحی

ابتدایی ترین نکته مهم در روند مهندسی ساختمان های اسکلتی شناخت کامل عوامل موثر در طراحی می باشد.عواملی همچون:

  • بار ناشی از باد
  • بار ناشی از زلزله
  • بار ها مرده و زنده
  • استفاده از بتن c50

فراموش نکنید که منظور از بتن c50  بتنی با مقاومت ۵۰ مگاپیکسل می باشد.

تعیین نسبت اختلاط

تعیین دهی نسبت اختلاط تنها در رده بتن ۱۲ و پایین تر می تواند به وسیله تجربه و بدون مطالعه آزمایشگاهی اجرا گردد!

دماشناسی جهت بتن ریزی

در مهندسی ساختمان باید دانست که حداکثر دمای بتن ریزی در فصول گرم بهار و تابستان ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد.

در فصول گرم و تحت شرایط آب و هوایی شرجی حداکثر دمای سیمان ۷۰ درجه سانتی گراد می باشد و حداکثر دما ی بتن در هنگام بتن ریزی ۳۰ درجه سانتی گراد توصیه می گردد!

شرایط مقابله با سولفات ها

باید از متریالی همچون سیمان نوع ۵ و سیمان سربارهای جهت مقاومت در برابر سولفات ها استفاده کرد.

 ضرایب باربری

هرگاه مقصود ضرائب باربری یک قطعه بتن آرمه بود، باید مقاومت محاسبه شده قطعه را بر مبنای ابعاد مقاطع آن قرار داد و مقاومت های محاسباتی آن را در نظر گرفت!

آزمایش میلگردها

فراموش نکنید که انجام آزمایش میلگرد های سرد شده تحت عنوان آزمایش خم کردن و باز کردن خم؛ کاملا الزامی است و عدم اجرای آن شامل پیگرد قانونی خواهد بود.

دقت در چگونگی قالب برداری

در واقع از انتهای آزاد قالب برداری و یا برچیدن پایه های زیر طره ها باید انجام گردد.سازه هایی که دارای سیستمهای سازه ایِ یک جهت بادبندی و یک جهت قاب خمشی است ، چون در جهت بادبندی دارای اعضای بادبندی برای جذب نیروی زلزله هستیم در حالی که در جهت قاب خمشی عضو خاصی به طور مستقیم برای جذب نیروی زلزله نداریم پس جهت تیرریزی ،حتماً عمود بر جهت قاب خمشی قرار گیرد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان  فرازنام، تماس حاصل فرمایید و یا از طریق صفحه شرکت در پلتفرم اینستاگرام با ما در ارتباط باشید

۳ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up