تقویت بتن و افزایش دوام و پایایی سازه بتنی

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. بتن
  6. chevron_right
  7. تقویت بتن و افزایش دوام و پایایی سازه بتنی

تقویت بتن و افزایش دوام و پایایی سازه بتنی

تقویت بتن و افزایش دوام و پایایی بتن

بتن در شرایط جوی مختلف تحت اثر عوامل مخرب سازه بتنی مثل سایش و فرسایش یا خوردگی و حملات سولفاتی ممکن است ترک بخورد و مقاومت فشاری بتن مورد نظر را از دست بدهد. از طرفی انواع مختلف سیمان کاربری ها و خواص متفاوتی بسته به شرایط جوی و محیطی پروژه خواهد داشت. به همین خاطر باید تمهیدات لازم جهت تقویت بتن و افزایش دوام و پایایی سازه بتنی در نظر بگیرید. در این نوشته به بیان نکات ضروری جهت تقویت بتن و سازه بتنی می پردازیم.

ترفندهای تقویت بتن و افزایش دوام و پایایی سازه بتنی

  • استفاده از سیمان متناسب با نیاز پروژه
  • بهینه سازی و تقویت عیار سیمان
  • انتخاب صحیح و مناسب نسبت های اختلاط بتن
  • استفاده از افزودنی ها و مکمل های سیمان مانند روان کننده ها، مواد حباب هواساز و…
  • کاهش و محدود نمودن نسبت آب به مواد سیمانی (سیمان و پوزولان و مواد شبه سیمانی)
  • تأمین حداکثر تراکم با وسایل و روش های مناسب لرزاندن (ویبراسیون بتن)
  • عمل آوری دقیق و کافی بتن، متناسب با شرایط جوی

استفاده از سیمان متناسب با نیاز پروژه

انواع سیمان پرتلند کاربری های متفاوتی بسته به نیاز ها و انتظارات پروژه دارند. سیمان پرتلند در پنج تیپ متفاوت تولید می شود. هر تیپ از انواع سیمان پرتلند، خواص شیمیایی متفاوتی دارد. همچنین از نظر مقاومت و دوام در برابر عوامل مخرب سازه بتنی توان متفاوتی دارند.

بهینه سازی سیمان و تقویت عیار بتن

عیار بتن بیانگر حجم سیمان مصرفی در بتن بر حسب کیلوگرم در متر مربع می باشد. بتن های کم عیار (۱۵۰) برای بتن مگر استفاده می شود. در حالی که این عدد در خصوص بتن معمولی برابر با ۳۵۰ کیلوگرم در متر مربع می باشد.

انتخاب صحیح و مناسب نسبت های اختلاط بتن

طرح اختلاط بتن بر اساس نیازهای پروژه و مشخصات سیمان مصرفی تعیین می شود. نسبت های اختلاط بتن در واقع بیانگر درصد های مصالح بتن هنگام تولید و عمل آوری خواهد بود. برای مثال اندازه و میزان سنگدانه مصرفی در بتن.

استفاده از افزودنی ها و مکمل های سیمان

افزودنی ها و مکمل های سیمان برطرف کننده نواقص و نقاط ضعف سیمان، متناسب با انتظارات پروژه خواهد بود. از جمله این مکمل ها و مواد افزودنی سیمان می توان به مواردی مثل: پوزولان ها و مواد شبه سیمانی اشاره نمود.

کاهش نسبت آب به مواد سیمانی

چنانچه آب مورد نیاز جهت عمل آوری بتن به سیمان اضافه نشود ممکن است روان بودن و کارایی بتن به خطر بیافتد. اما از طرفی با کاهش جزئی مقدار آب در سیمان می توانید مقاومت بتن را در برابر خوردگی و فرسایش افزایش دهید.

تأمین حداکثر تراکم بتن به کمک ویبراسیون بتن

در حین عملیات بتن ریزی ممکن است حفره ها و فضای خالی در جسم بتن به وجود آید. به همین دلیل از ویبراسیون یا لرزاندن بتن استفاده می کنیم. این عمل کمک شایانی به قرار گیری ذرات بتن در کنار هم و توازن توزیع سنگدانه ها می کند.

عمل آوری جهت تقویت بتن و سازه بتنی

عملیات بتن ریزی فوت فن هایی دارد که متخصصان به تجربه کسب می کنند. برای مثال فواصل زمانی بین مراحل بتن ریزی نباید به قدری باشد که اتصال بین لایه ها به درستی برقرار نشود و لایه بالایی سفت شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.