سیمان پرتلند چیست؟ انواع سیمان پرتلند کدام است؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دسته بندی نشده
  4. chevron_right
  5. سیمان پرتلند چیست؟ انواع سیمان پرتلند کدام است؟

سیمان پرتلند چیست؟ انواع سیمان پرتلند کدام است؟

انواع سیمان پرتلند کدام است؟

پرتلند

سیمان حاصل ترکیبات آهکی و یا سنگ گچ با مقادیری سیلیس و آلومینیوم می باشد. این ترکیبات در مجاورت آب واکنش می دهند و گیرش حاصل می کنند. این واکنش شیمیایی موجب سخت شدن سیمان می شود و حرارت قابل توجهی آزاد می کند. البته شدت و مدت این واکنش های شیمیایی متناسب به درجه و تیپ سیمان می تواند متغیر باشد. سیمان پرتلند در پنج تیپ متفاوت تولید و به بازار عرضه می شود. در تیپ های مختلف سیمان بسته نوع کاربری و انتظارات پروژه، میزان مشخصی سنگ گچ با کلینگر سیمان مخلوط می کنند. در کل انواع سیمان پرتلند بسته به مقاومت آنها در برابر حمله سولفاتی و خواص شیمیایی به شرح زیر دسته بندی می شوند.

انواع سیمان پرتلند کدام است؟

  • سیمان پرتلند نوع یک یا سیمان پرتلند معمولی
  • سیمان پرتلند نوع دو یا سیمان پرتلند اصلاحی
  • سیمان پرتلند نوع سه یا سیمان زودگیر
  • سیمان پرتلند نوع چهار یا سیمان با حرارت زایی کم
  • سیـمان پرتلند نوع پنج یا سیمان مقاوم در برابر سولفات

در ادامه به شرح انواع سیمان پرتلند می پردازیم و راجع به خواص شیمیایی و کاربرد انواع سیمان پرتلند در طراحی و اجرای ساختمان بتنی در اصفهان مطالبی خدمت شما همراهان گرانقدر ارائه می کنیم. با ما همراه باشید-مجموعه فرازنام

۱. سیمان پرتلند نوع یک یا سیمان پرتلند معمولی

پرتلند معمولی یا سیمان پرتلند نوع یک از اختلاط کلینکر سیمان با آسیاب سنگ گچ به دست می آید. پرتلند نوع یک در برابر حمله سولفاتی و آب های زیرزمینی بسیار آسیب پذیر است. البته در کل سیمان پرتلند نوع یک کابردهای عمومی زیادی دارد که در اینجا به آنها اشاره می کنیم:

  • در پیاده روها
  • احداث پل ها
  • روسازی جاده
  • ساختمان های بتن آرمه
  • سازه های پیش ساخته بتنی

۲. سیمان پرتلند نوع دو یا سیمان اصلاحی

سیمان پرتلند تیپ دو یا اصطلاحا سیمان پرتلند اصلاح شده. در برابر حملات سولفاتی مقاومت متوسط از خود نشان می دهد. این امر به دلیل محدودیت فاز آلومیناتی و کمتر بودن فاز سه کلسیم سیلیکات در سیمان پرتلند تیپ ۲ می باشد. پرتلند تیپ دوم در خصوص حرارت ناشی از هیدراتاسیون عملکرد متوسطی از خود بروز می دهد. منظور از عملکرد متوسط این است که در شرایط محیطی مشخص عملکرد مناسبی دارد. این شرایط محیطی به صورت کامل در نشریه تخصصی آیین نامه بتن ایران درج می شود. فراموش نکنید مقاومت فشاری اولیه این نوع از سیمان از تیپ یک سیمان پرتلند کمتر است.

۳. سیمان پرتلند نوع سه یا سیمان زودگیر

پرتلند نوع سه بسیار زیر آسیاب می شود و زیردانه است. از طرفی در ساعات اولیه، گیرش بسیار سریع حاصل می کند. سیمان پرتلند تیپ سوم هنگام هیدراسیون حرارت بسیار زیادی از خود ساطع می کند. در نتیجه جهت اجرای سازه بتنی در هوای سرد کاربرد بالایی دارد. همچنین در مواقعی که بخشی از سازه مستلزم تعمیرات فوری باشد می توانید از سیمان پرتلند تیپ سوم استفاده نمایید.

۴. سیمان پرتلند نوع چهار یا سیمان با حرارت زایی کم و گیرش طولانی

سیمان پرتلند تیپ چهارم یا سیمان دیرگیر اهمیت بسیار زیادی در ساخت و ساز و پروژه های عظیم خواهد داشت. این امر به دلیل حرارت پایین عملیات هیدراسیون و گیرش طولانی مدت سیمان تیپ چهارم می باشد. در برخی موارد بتن ریزی ابر پروزه مثل سدها و مخازن بزرگ همچنین پایه پل ها و… عملیات بتن ریزی طی چندین مرحله انجام می شود. به همین منظور باید مدت زمان گیرش اولیه سیمان طولانی تر باشد تا ارتباط کامل بین لایه های بتن ریزی برقرار شود. از طرفی هنگام اجرای ساختمان بتنی در هوای گرم می توان از پرتلند تیپ چهارم استفاده نمود.

۵. سیـمان پرتلند نوع پنج یا سیمان مقاوم در برابر سولفات

پرتلند نوع پنجم کاربرد محدودتری نسبت به دیگر انواع سیمان پرتلند دارد. با وجود اینکه پرتلند تیپ پنج مقاوم ترین و بهترین نوع سیمان است. قیمت بسیار بالاتری نسبت به انواع سیمان پرتلند دارد. این امر به دلیل فرایند تولید پیچیده و دشواری است که در آن ترکیبات کلسیم آلومیناتی به میزان مشخصی محدود می شوند. در برخی موارد عملیات بتن ریزی در معرض حملات شدید سولفات ها و رطوبت انجام می شود. مثل بنادر و اسکله ها و سازه های که در مجاورت ساحل و حاشیه رودخانه ها قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.