حالات حدی در طراحی سازه فلزی کدامند؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دسته بندی نشده
  4. chevron_right
  5. حالات حدی در طراحی سازه فلزی کدامند؟

حالات حدی در طراحی سازه فلزی کدامند؟

حالات حدی در طراحی سازه فلزی کدامند؟

حالات حدی طراحی به حالتی اطلاق می شود که در آن حالت، سازه کارایی خود را از دست می دهد. سازه ای که به حالات حدی می رسد مقاومت کافی ندارد و قادر به انجام وظایف به درستی نخواهد بود. شایان ذکر است در طراحی سازه فلزی در اصفهان دقت کنید مجموعه سازه متشکل از اعضا و اتصالات سازه فلزی تحت بارگذاری کامل به هیچ یک از حالات حدی نرسد و مقاومت خود را حفظ نماید.

انواع حالات حدی در سازه فلزی کدامند؟

  • حالات حدی مقاومت
  • حالات حدی بهره برداری

حالات حدی مقاومت چیست؟

در صورتی که مجموعه اعضای سازه فلزی تحت ترکیبات مختلف یارگذاری، در عین منسجم بودن مقاومت و شکل اولیه خود را حفظ کنند. پایایی سازه تضمین می شود. فراموش نکنید هنگام عبور از حالات حدی مقاومت نظیر: (تسلیم، گسیختگی، کمانش) پایداری سازه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

حالات حدی بهره برداری

هنگام عبور از حالات حدی بهره برداری، کاربرد و منافع عمومی سازه به خطر می افتد. به طوری که سازه فلزی قادر به اجام وظایف خود به درستی نخواهد بود. حالات حدی بهره برداری عبارتند از:

  • قابلیت نگهداری
  • حفظ ظاهر
  • دوام
  • ایمنی
  • آسایش

طراحی سازه فلزی بر اساس حالات حدی چکونه است؟

مهمترین روش طراحی جهت تامین حالات حدی مقاومت، روش ضرایب بار و مقاومت می باشد. و از طریق دو سری ضرایب ایمنی به شرح زیر در تحلیل و طراحی سازه فلزی لحاظ می شود:

الف- اولین دستۀ ضرایب ایمنی از طریق تشدید ضرایب بارها منظور می شود و مقدار آنها به میزان عدم اطمینان در برآورد مقدار بارها بستگی دارد. مقدار این دسته از ضرایب ایمنی باید مطابق با ترکیبات بارگذاری ارائه شده در مبحث ششم مقررات ملّی ساختمان باشد.

ب- دومین دستۀ ضرایب ایمنی از طریق ضرایب کاهش مقاومت با توجه به دقت مورد نظر در ضوابط طراحی سازه فلزی، تغییرات احتمالی مشخصات مصالح و ابعاد مقطع تعیین می گردد. مقادیر ضرایب کاهش مقاومت توسط دفتر مقررات ملی ساختمان ارائه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.