مهمترین اصول طراحی تاسیسات برق ساختمان

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دسته بندی نشده
  4. chevron_right
  5. مهمترین اصول طراحی تاسیسات برق ساختمان

مهمترین اصول طراحی تاسیسات برق ساختمان

استفاده از تجهیزات استاندارد برق ساختمان

لوازم، تجهیزات و دستگاههایی در تأسیسات برق ساختمان ها قابل نصب و استفاده خواهند بود که طبق مشخصات یک یا چند استاندارد ساخته و موفق به اخذ گواهی لازم نیـز شـده باشـند. استفاده از هر نوع مصنوعات غیر استاندارد براساس مقررات ملی ساختمان اکیداً ممنوع خواهد بود. سیستم الکتریکی منتخب برای کلیه ساختمانها عموماً سیستم TN از نـوع S-C-TN یا S-TN خواهدبود.
در همه یا جزئی از ساختمانهایی که به علت کار انجام شده یا به دلایل موجه دیگر، در آنها از سیستمهای نوع IT و TT یا روشهای ایمنی دیگر، مانند ولتاژ ایمـن – محیطهای ایمن بدون اتصال زمین و غیره استفاده می شود، باید ضمن رعایت کلیات این مقـررات، از مقررات و آیین نامه های معتبر دیگر اسـتفاده شـود . دلایـل انتخاب اینگونه سیستمها یا روشها باید قبلاً به اطلاع مجری این مقررات یا نماینده مجاز او برسـد و مجوز لازم کسب شود. در هر حال، مسئولیت ایمنی و صحت کار در تأسیسات کلاً به عهـده مهنـدس ذیصلاح خواهد بود .

استاندارد روشنایی داخلی برق ساختمان

در تهیه طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمانها، شدت های روشنایی مصنوعی برای هر نوع محیط کار باید براساس مقادیر ذکر شده در «استاندارد شدت روشنایی داخلی» انتخاب شود. «استاندارد روشنایی داخلی » را مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه کرده اسـت. از اینجا می توانید مطالعه و دانلود کنید.لینک مهندسی روشنایی و استاندارد روشنایی داخلی

دامنه پوشش برق ساختمان

سیستم روشنایی فضاهای داخلی ساختمان بدنبال تامین روشنایی مورد نیاز به تناسب کاربری فضا با قابلیت اطمینان بالا و با حداقل مصرف انرژی است. مشخصات فنی تجهیزات، ضوابط اساسی در طراحی ها، آزمون ها و اسلوب بازرسی و نظارت بر طراحی و اجرا، ارائه دستورالعملهای فنی و اجرایی نصب و راهاندازی، از مواردی هستند که در این نوشتار مورد بررسی قرار میگیرند. با توجه به نیاز منابع روشنایی برای بهره گیری از انرژی الکتریکی پایا و با صرفه اقتصادی، الزامات، توصیه ها و دستورالعملهای مربوط به تجهیزات سیستم روشنایی و همچنین روش طراحی و اجرای آنها در این قسمت و با استناد به استانداردهای معتبر ملی و بین المللی به تفصیل ارائه میشود.
مشخصات و دستورالعمل های فنی و اجرایی که در این قسمت ارائه شده است، برای مجموعه چراغهای سیستم روشنایی، سیستم تغذیه الکتریکی، سیستم حفاظت الکتریکی و مکانیکی در فضاهای داخلی ساختمان ها و مجموعه ها با کاربری های عام قابل استفاده است. تجهیزات روشنایی داخلی در فضاهای با کاربری خاص نظیر چاه، چاهک و بالاسری آسانسور از ضوابط خاص مندرج در استانداردهای معتبر ملی و بین المللی مربوطه پیروی میکند.

شدت نور

میزان شار نوری در یک زاویه فضایی را شدت نور گویند. واحد آن کاندلا است. یک کاندلا، یک لومن روشنایی است که در زاویه فضایی یک استرادیان پخش شده است. شار نوری عبارتست از توان تشعشعات الکترومغناطیسی قابل رویت از منبع نورانی. شار نوری برای بیان میزان نوردهی منبع نور بکار میرود. واحد آن لومن و علامت اختصاری آن ∅ میباشد. شار نوری هر منبع روشنایی مانند لامپ، توسط سازندگان در راهنمای لامپ مشخص میشود.

شدت روشنایی (لوکس)

شدت روشنایی، میزان شار نوری است که بر واحد سطح میتابد. واحد آن لوکس و علامت اختصاری E است. یک لوکس برابر یک لومن بر متر مربع است. روشنایی مورد نیاز برای هر فضای داخلی با توجه به نوع و ماهیت کاربری مورد پیشبینی در فضا و یا دقت مورد نیاز برای آن کاربری، با مراجعه به جداول طبقه بندی میزان شدت نور مورد نیاز برای کاربری های مختلف در استانداردها تعیین میشود.

شدت روشنایی افقی

شدت روشنایی افقی، میزان شار نوری است که بر واحد سطح افقی میتابد و در تامین روشنایی سطوح افقی نظیر میز کار و سطح زمین اهمیت پیدا میکند. واحد آن لوکس و علامت اختصاری آن Eh می باشد.

شدت روشنایی عمودی

شدت روشنایی عمودی، میزان شار نوری است که بر واحد سطح عمودی میتابد و در تامین روشنایی نظیر تابلوهای نقاشی در موزهها اهمیت پیدا میکند. واحد آن لوکس و علامت اختصاری آن Ev می باشد.

درخشندگی

درخشندگی برابر است با نسبت شدت نور ساطع شده از منبع به سطح منبع بر حسب کاندلا بر مترمربع و و علامت اختصاری آن L است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.