دکوراسیون داخلی چیست؟ سبک های طراحی داخلی کدامند؟

دکوراسیون داخلی چیست؟ سبک های طراحی داخلی کدامند؟

دکوراسیون داخلی چیست؟ سبک های طراحی داخلی کدامند؟

دکوراسیون داخلی دانشی است که در آن، فضاهای مختلف داخل یک ساختمان بر اساس استانداردها و ضوابط مربوط طراحی می‌شوند. در واقع معماری داخلی، هنر طراحی قسمت‌های مختلف داخل ساختمان به شمار می‌آید و در این رشته، اصل اساسی، توصیف فضاهای درونی ساختمان و ارتقای سطح سکونت در مکان بر اساس معیارهای انسانی است.

بررسی انواع سبک های معماری داخلی از منظر تاریخ معماری کمک زیادی به طراحان داخلی، معماران و هنردوستان می‌کند. شما با آشنایی با تغییرات عمده طراحی داخلی در طول تاریخ معماری می‌توانید درک بهتری از سبک های دکوراسیون داخلی پیدا کنید.

توجه داشته باشید که سبک های تاریخی در حال حاضر دقیقا مانند عصر خودشان نیستند. نه سبک کلاسیک به مانند قصرهای یونان و روم باستان است و نه سبک‌های باروک و گوتیک به مانند کلیساهای قرون وسطا هستند. بلکه تمامی سبک های طراحی داخلی در طول زمان تکامل داشته‌اند و خود را با زندگی امروز ما تطبیق داده‌اند[ez-toc]

انواع طراحی دکوراسیون داخلی

همانطور که می دانید، جزئیات یک خانه و یا ساختمان می تواند بازتابی از شخصیت افراد باشد. به همین دلیل زیبایی و تناسب طراحی داخلی ساختمان دغدغه ای است که برای اغلب افراد اهمیت زیادی دارد. بسیاری از افراد خواهان سبکی از طراحی داخلی هستند که در عین زیبایی، چشم نواز و منحصر به فرد باشد. برای طراحی ساختمان سبک های گوناگون همراه با جزئیات مختلف وجود دارد.برای شناخت سبک مورد علاقه خود می توانید از تصاویر انواع طراحی دکوراسیون داخلی دیدن فرمایید. با مشاهده تصاویر مختلف در می یابید که به کدام سبک علاقه و گرایش بیشتری دارید. علاوه بر مشاهده تصاویر، می توانید تست سبک شناسی روماک را انجام دهید و از گرایش های منحصر به فرد خود آگاه شوید.

در طی نگارش این مطلب سعی کردیم که شما را با جزئیات انواع سبک های دکوراسیون داخلی آشنا کنیم. لطفا با شرکت ساختمانی اصفهان (فرازنام) همراه باشید.

انواع سبک های معماری به شرح زیر است:

سبک مدرن در طراحی دکوراسیون داخلی

معماری به سبک مدرن از معماری میان قرن الهام گرفته شده. در طی سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ به جهان معرفی شد.شاخصه ی اصلی دکوراسیون داخلی به سبک مدرن، در دو پارامتر : تعداد کم وسایل استفاده شده و سادگی خلاصه خواهد شد. با رواج زندگی شهر نشینی و آپارتمان نشینی و اقامت در منازل با وسعت کم، استفاده از سبک دکوراسیون داخلی با شاخصه تعداد کم وسایل،بسیار پر طرفدار تر خواهد بود.

متریال هایی همچون : شیشه، فلز و استیل اصلی ترین مواد پایه ای در این سبک هستند. طراحی به سبک مدرن دارای پارامتر ها و المان هایی با هدف مشخص و بیانگر مفاهیم روشن خواهند بود. سبک مدرن بافت ساده و خطوط صافی دارد. همچنین شاهد کاربردی بودن وسایل در عین سادگی هستیم. در طراحی این سبک حتما باید از شلوغی و سرگشتگی متریال ها و المان ها جلوگیری کرد. به حکم شاحصه سادگی در سبک مدرن، استفاده از انواع رنگ های خنثی همچون: رنگ زمین و رنگ های مونو کروم، بسیار توصیه می شود. برای مبلمان باید از نمونه هایی ساده استفاده کرد که دارای پایه های نمایان هستند و از کف زمین فاصله قابل توجهی دارند. برای طراحی کابینت های آشپزخانه در سبک مدرن از گلاس براق استفاده می شود.

سبک معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی

سبک ویژه در طراحی دکوراسیون داخلی، سبک معاصر می باشد که متاسفانه در اغلب اوقات با سبک مدرن اشتباه گرفته می شود. سبکی که با تغییر رویه از اصول سنتی جدا شده و مبتنی بر لحظه می باشد. علی رغم تصورات اشتباه برخی از افراد، انعطاف پذیری سبک معاصر نسبت به سبک طراحی مدرن بسیار بیشتر خواهد بود.

سبک معاصر ترکیب خطوط صاف به همراه پیچیدگی های بسیار ظریف را شامل می شود. فراموش نکنید که بر خلاف سبک مدرن ، در طراحی به سبک معاصر تاکید طراح بر فضا خواهد بود و کمتر بر روی اشیا تمرکز خواهد کرد.

 

عده ای از افراد سبک مدرن در طراحی را سرد و خلوت تلقی می کنند و به همین دلیل به سبک معاصر در طراحی دکوراسیون داخلی، گرایش بیشتری خواهند داشت. در سبک معاصر شاهد گرمی و صمیمیت مطلوبی خواهیم بود چرا که رنگ های تیره و المان های شلوغ را در بر نخواهد گرفت. جهت استفاده از نور طبیعی روز، در طراحی به سبک معاصر سقف و پنجره ها با طرحی ساده اما بلند طراحی خواهند شد.

سبک مینیمالیست در طراحی دکوراسیون داخلی

سبکی با خطوطی تمیز و صاف و بدون هیچ افراطی در تهیه و طراحی انواع متریال، که در ابتدای کار در استرالیا بسیار محبوب و پرطرفدار شد.

سبک مینیمالیست را می توان تلفیقی از مفاهیم سبک مدرن دانست که به زیباترین حالت ممکن ساده شده اند. شاخصه های اصلی سبک مینیمالیست در طراحی دکوراسیون برای مهندسی ساختمان، استفاده از رنگ های بسیار خنثی(مونوکروم، خاکستری و سفید/مشکی)، انتقال حس دو عنصر آب و باد و استفاده از انواع کاناپه های معمولی و ساده می باشد. در این سبک طراحی وسایل منزل را به صورت زرق و برق دار انتخاب نخواهیم کرد.

سبک کلاسیک در طراحی دکوراسیون داخلی

در طراحی به سبک کلاسیک، سقف ها به رنگ های روشن مانند سفید، شیری و کرم بوده، همراه با گچ بری دیوار خانه و تزئینات در قسمتی که لوستر آویزان می شود. مبلمان آنتیک، مجلل و ظریف، ساخته شده از چوب، همراه با منبت کاری انتخاب مناسبی برای این سبک است. تابلو فرش، نقاشی های کلاسیک، آباژور، پرده های ضخیم، آینه های زیاد، شمعدان های متالیک، مجسمه و شومینه از دیگر ویژگی های سبک کلاسیک هستند. تناسب، تقارن، ثبات، تجمل و توجه به جزئیات از ویژگی های اصلی سبک کلاسیک می باشند. در این سبک عدم تناسب و تضاد نمی گنجد. در سبک کلاسیک از چوب به عنوان لوکس ترین متریال طبیعی در طراحی داخلی ساختمان استفاده می شود. برای دیوارها نیز از کاغذ دیواری مرغوب با نقوش کلاسیک و یا پنل های دیواری چوبی استفاده می شود. این متریال باید با کیفیت و گران قیمت باشند. استفاده از رنگ های طلایی، بژ، کرم، خاکستری، صدفی، نقره ای، زیتونی و شرابی، فضایی آرام و راحت را در این سبک به وجود می آورد.

سبک انتقالی (ترانزیشنال) در طراحی دکوراسیون داخلی

در طراحی داخلی سبک ترانزیشنال از عناصر طبیعی مانند چوب و سنگ گرانیت استفاده می شود. دیوارها طیف رنگی مشابه داشته و مبلمان و پرده ها پارچه های بدون نقش و نگار دارند. سبک ترانزیشنال پیوندی میان دکوراسیون های مدرن و سنتی برقرار کرده و نتیجه آن طراحی پایدار و ظریفی است که راحت و کلاسیک می باشد. از دیگر ویژگی های این سبک می توان به کف پوش های چوبی با تن گرم، فرش های کم رنگ، کانتر آشپزخانه با روکش مدرن و شیر آلات براق و صندلی های حصیری، اشاره کرد.

سبک میان قرن در طراحی دکوراسیون داخلی

این سبک از چند المان سبک مینیمالیسم بهره می گیرد و همانند آن سبک از المان های غیر ضروری اجتناب می کند.امروزه از این سبک به عنوان مکمل بهره گرفته می شود.صندلی های تخم مرغی شکل، لوازم ساده و بعضی از المان های “سبک امروزی ” در این سبک نیز به کار می رود.ریشه ی سبک میان قرن به اوایل ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰  بر می گردد و در آن یکپارچه سازی نوستالژیک وجود دارد.

سبک‌ شناسی معماری ایرانی

پارسی: شیوهٔ پارسی نام یکی از شیوه‌های معماری ایرانی است. شیوه پارسی در دوره تاریخی هخامنشیان سبک غالب معماری ایران بوده‌است. پاسارگاد، سیلک، چغازنبیل، و تخت جمشید نمونه مثال‌هایی از این سبک هستند.

پارتی

شیوه پارتی نام یکی از شیوه‌های معماری ایرانی مربوط به دوره اشکانیان (پارت) است. نیایشگاه آناهیتا در کنگاور یک نمونه مثال است.

خراسانی

شیوه خراسانی نام یکی از شیوه‌های معماری ایرانی است. این شیوه در قرن اول هجری آغاز شد و تا قرن چهارم ادامه داشت. تأثیر اصلی را در این مکتب از هنر ساسانیان و خصوصاً بناهای طاق‌قوسی چون ایوان مداین و طاق کسری دریافت کرده بود. در این شیوه مساجد به صورت شبستانی یا چهل‌ستونی هستند. قوس‌ها به صورت بیضی یا تخم‌مرغی هستند و مساجد در این عصر بسیار ساده هستند. از بناهای این دوره می‌توانیم به مسجد جامع فهرج و مسجد تاریخانه دامغان (خدای‌خانه دامغان) اشاره کنیم. عمارت الیاس خراسانی در نیشابور از دیگر نمونه‌های این شیوه معماری هستند.

رازی

شیوهٔ رازی، شیوه‌ای در معماری ایرانی است که مربوط به سدهٔ پنجم تا آغاز سدهٔ هفتم (سامانیان، سلجوقیان و خوارزمشاهیان) است.

آذری

گنبد سلطانیه، آرامگاه الجایتو (سلطان‌محمد خدابنده)

شیوه آذربایجانی، سبکی در معماری ایرانیِ پس از اسلام است که به آذربایجان منسوب است. این شیوه، سبک مغول یا ایرانی – مغول نیز نامیده می‌شود و در دورهٔ حکومت ایلخانان بر ایران (۶۵۴–۷۳۶ق /۱۲۵۶–۱۳۳۶م) رواج یافت.

اصفهانی

شیوه اصفهانی نام آخرین نوع شیوه معماری سنتی ایرانی است، و دو دوره دارد که دوره نخست آن به زمان قراقویونلوها بازمی‌گردد.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان پیمانکاری اصفهان، تماس حاصل فرمایید و یا از طریق صفحه شرکت در پلتفرم اینستاگرام با ما در ارتباط باشید

۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up