طراحی قاب سبک فولادی (LSF)

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. طراحی قاب سبک فولادی (LSF)

طراحی قاب سبک فولادی

طراحی قاب سبک فولادی و کلیه اعضای سازه ای سرد نورد شده. و پوشش های بیرونی آن ها باید منطبق بر آئین نامه طراحی و اجرای سازه های فولادی سبک سرد نورد شده. نشریه ۶۰۸ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و ضوابط بارگذاری مبحث ششم مقررات ملّی ساختمان ایران باشد.
جوشکاری اعضای سرد نوردشده باید بر اساس ضوابط نشریه ۶۰۸ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن صورت گیرد. به کارگیری مصالح بنایی در دیوارهای خارجی و داخلی مجاز نمی باشد. حداکثر وزن هر متر مربع سطح تمام شده. دیوار در جداکننده های داخلی نبایستی بیشتر از نیم کیلو نیوتن بر متر مربع و در دیوارهای خارجی یک کیلو نیوتن بر متر مربع باشد. رعایت محدودیت ارتفاع برای سیستم قاب سبک فولادی با مهاربندی تسمه ای قطری یا دیوار برشی فولادی با پوشش فلزی یا چوبی ۱۵ متر و با مهار جانبی دیوار برشی با پوشش تخته های گچی یا سیمانی ۷.۲ متر الزامی است.

ملاحضات طراحی قاب سبک فولادی

  • باید تمهیدات لازم به منظور عدم مشارکت پانل های غیرباربر در سختی جانبی سازه لحاظ گردد.
  • لازم است موقعیت اتصال بین سقف و دیوار به گونه ای باشد که ظرفیت انتقال کلیه بارهای ثقلی و جانبی داخل دیافراگم به دیوار فراهم شود.
  • مهاربندهای تسمه ای قطری در باربری جانبی باید صرفا به عنوان اعضای کششی در تحلیل و طراحی سازه لحاظ شوند.
  • تامین ضوابط مربوط به دیافراگم سقف باید مطابق استاندارد ۲۸۰۰ ایران باشد.
  • سایر الزامات طراحی قاب سبک فولادی موجود در آخرین ویرایش نشریه فن آوری های نوین ساختمانی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن باید رعایت شود.
  • باید در سیستم قاب بندی اعضای سازه ای دیوار، کف و بام در فواصل محور به محور حداکثر ۶۱۰ میلیمتر از یکدیگر قرار گیرند. فواصل بیشتر در محل بازشو ها، هرگاه بار سازه به تیر درگاه ها یا نعل درگاه ها و از آن طریق به وادارها و تیرچه های سقف مسطح یا شیبدار بام منتقل میشود مجاز است.

بست های تسمه ای، بست های انسجام دهنده و مهاربندها

به منظور تأمین کمانش درون صفحه و پیچش وادارها حول محور طولی و همچنین انتقال برش بین پوشش سازه ای و قاب بندی دیوار در دیوارهای برشی. باید در دیوارهای تا ارتفاع ۲.۴ متر حداقل یک ردیف و در وسط ارتفاع دیوار و در دیوارهای تا ارتفاع ۳.۷ متر حداقل دو ردیف در ارتفاع دیوار، بست تسمه ای و بست انسجام دهنده، اجرا شود. بست های تسمه ای باید حداقل به عرض ۳۸ میلی متر و ضخامت ۰.۸۸ میلی متر و در طول به کلیه وادارها با پیچ حداقل نمره ۸ متصل شوند، برای جلوگیری از وادادگی تسمه ها باید کاملاً کشیده و فاقد افتادگی اولیه باشند.

قطعات لاوک به عنوان بست انسجام دهنده بین دو وادار انتهایی دیوار و نیز در فواصل افقی حداکثر ۲.۴ متر متصل می شوند. برای اتصال قطعات لاوک در محدوده همپوشانی با وادارها، بال لاوک بریده می شود و جان خم می شود و به وادار متصل می گردد. تسمه در حدفاصل بست های انسجام دهنده نباید وصله شود. وصله تسمه ها فقط بر روی بست های انسجام دهنده مجاز می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.