ساختمان بتنی با قالب تونلی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. اجرای قالب تونلی
  8. chevron_right
  9. ساختمان بتنی با قالب تونلی چیست؟

ساختمان بتنی با قالب تونلی چیست؟

ساختمان بتنی با قالب تونلی موسوم به سیستم قالب تونلی، یکی از روش های صنعتی اجرای ساختمان های بتنی است.که دیوار و سقف بطور همزمان با قالب یکپارچه اجرا میشود. قالب های مورد استفاده، به اندازه تقریبی ابعاد فضاها هستند. برای قالب بندی یا قالب برداری، نیازی به تبدیل آنها به ابعاد کوچک نیست و با همان ابعاد اولیه و به صورت یکپارچه از فضا خارج میشوند. بارگذاری و طراحی شالوده، دیوارها و سقف های این سیستم باید مانند ساختمان های بتنی مسلح مطابق ضوابط مباحث ششم، هفتم و نهم مقررات ملّی ساختمان انجام گیرد. طراحی سیستم قالب تونلی باید بر طبق  محدودیتهای اجرا در خصوص ابعاد قالب و قالب بندی و به صورت مدولار انجام پذیرد.

مصالح ساختمان بتنی با قالب تونلی

بتن

آزمایش های مصالح بتن باید منطبق با مشخصات و  آزمایش های مندرج در مبحث نهم مقررات ملّی ساختمان باشد. سیمان مصرفی در ساخت بتن باید با انواع سیمان های مندرج در مبحث نهم از مقررات ملّی ساختمان یا استاندارد دیگری که قبلاً به تائید دستگاه نظارت رسیده مطابق باشد. سیمان مصرفی در کارگاه باید دارای مشخصات سیمانی باشد که در تعیین نسبت های اختلاط به کار می رود. مگر آنکه بعد از انجام آزمایشهای لازم به تایید دستگاه نظارت برسد.

فولاد

مشخصات فولاد و میلگرد مصرفی باید مطابق با ضوابط مبحث نهم مقررات ملی ساختمان باشد. انبار و نگهداری هر یک از انواع فولاد مصرفی باید مطابق روش ها و نکات مبحث نهم مقررات ملّی ساختمان باشد.

سنگدانه ها 

حداکثر اندازه سنگ دانه های مورد استفاده باید بر اساس حداقل ضخامت اعضاء و فاصله میلگردها، مطابق با ضوابط مبحث نهم مقررات ملّی انتخاب شود.

طراحی قالب تونلی در اصفهان-مجموعه فرازنام-با ما همراه باشید

بتن ریزی ساختمان با قالب تونلی

ویبره کردن بتن، فقط به وسیله ویبراتور شلنگی و لرزاندن قالب مجاز است. اجرای موارد زیر در بتن ریزی از ارتفاع ضروری است:

  • در مواردی که تراکم میلگرد در دیوار در حد کم باشد. و فضای داخلی قالب به اندازه کافی باز باشد. می توان از لوله های آویز، ناودان و یا قیف هادی برای بتن ریزی استفاده کرد.
  • قطر لوله ها باید حداقل ۸ برابر اندازه بزرگترین سنگدانه باشد. اما در قسمت پایین (بعد از ۲ یا ۳ متر ارتفاع) قطر لوله را میتوان ۶ برابر اندازه بزرگترین سنگدانه در نظر گرفت.
  • لوله ها باید انعطاف پذیر از جنس پلاستیکی یا پارچه ای باشند.
  • در بتنریزی دال ها چنانچه کارایی بتن در حد خمیری و ضخامت دال کم تر از ۱۰ سانتیمتر باشد. بهتر است، از روش های تراکم دستی برای متراکم کردن بتن استفاده نمود. مگر این که از قالب های مجهز به لرزاننده استفاده شود.

با ما همراه باشید-طراحی و اجرای قالب تونلی در اصفهان-مجموعه فرازنام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.