طراحی پانل سه بعدی

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. پنل سه بعدی
  8. chevron_right
  9. طراحی پانل سه بعدی

نقشه ها و مدارک طراحی پانل سه بعدی

نقشه های سیستم پانل سه بعدی (۳D) باید بر مبنای نقشه های معماری، که در آن تمامی اندازه ها، رقوم ارتفاعی و دیگر ویژگی های اصلی طراحی ساختمان. و جزییات تیپ بندی پانل ها بر اساس انتظام مدولی که برای ساخت در کارخانه به وضوح تعیین می شود. تهیه شود و یک نسخه از نقشه های معماری که مبنای محاسبات سازه قرار گیرد. و به تأیید مهندس محاسب رسیده باید به نقشه های سازه پیوست شده و به کارخانه سازنده تحویل شود. اگر در این گونه سازه ها، بیشتر دیوارهای جداکننده فضاهای معماری باربر هم باشند، هماهنگی کامل بین مهندس معمار و مهندس  سازه در حین طراحی الزامی است.

دفترچه محاسبات فنی

دفترچه محاسبات فنی حاوی نکات لازم که به طور مشروح در مبحث نهم مقررات ملّی ساختمان ذکر شدند. باید از طرف مهندس محاسب تهیه و ارائه شود. نقشه های محاسباتی، اجرایی و کارگاهی به تناسب سازه مورد نظر مطابق مندرجات الزامی مبحث نهم مقررات ملّی ساختمان و این بخش از مبحث باید تهیه شوند. باتوجه به نوع پانل تولیدی یک کارخانه، لازم است جزییات اتصال دیوار به دیوار در حالات مختلف (کنج، کنارهم، سپری، صلیبی)، سقف به دیوار و سقف به بازشوها، به صورت پارامتریک. در قالب یک دفترچه با عنوان “دفترچه جزییات اتصالات” ارائه شود و در شناسنامه ساختمان نیز آورده شود.

طراحی شالوده پانل سه بعدی

ضوابط کلی طراحی، اجرا و کنترل کیفیت شالوده سیستم های پانل سه بعدی (۳D) باید مطابق ضوابط مباحث هفتم و نهم مقررات ملّی ساختمان باشد. شالوده های سیستم پانل کامل باید از نوع شالوده نواری یا گسترده باشد. در سیستم های کامل پانلی به دلیل عدم حضور اعضای باربر غیرپانلی در طرح معماری ساختمان، در نظر گرفتن ملاحظات کامل سازه ای از جمله عدم تغییر مسیر انتقال بار در ارتفاع، فاصله دهانه های باربر، تأمین تقارن در طرح دیوارهای باربر، جلوگیری از تعبیه بازشوهای بزرگ در دیوارها و سقف و نظایر آن الزامی است.

از آنجا که در سیستم های پانل سه بعدی کامل دیوارهای جداکننده نقش باربر سازه ای دارند، لازم است هماهنگی کامل بین مهندس معمار و مهندس محاسب ایجاد گردد. سیستم های پانلی کامل، پلان ساختمان باید دارای شکل متقارن یا تقریباً متقارن نسبت به محورهای اصلی بنا باشد. در سیستم های پانلی کامل در مسیر انتقال نیروی جانبی از سازه پانل سه بعدی به زمین، نباید انقطاعی وجود داشته باشد. در سیستم های پانلی کامل در هر دیوار پانلی، سطح بازشوها نباید از ۳۳ درصد سطح کامل دیوار بیشتر باشد. سیستم های پانلی کامل فاصله بازشوها تا کناره های دیوار باید حداقل ۷۵۰ میلیمتر در نظر بگیرید.

ملاحضات طراحی معماری پانل سه بعدی

سیستم های پانل سه بعدی کامل احداث کنسول های بیشتر از یک متر مجاز نیست. کف ها با سیستم های پانلی کامل از ایجاد بازشوهای بزرگ و مجاور یکدیگر در دیافراگم های کف خودداری شود. سیستم های پانلی کامل در طبقه هایی که به دلایل معماری تعدادی از دیوارهای آن حذف می شود. نباید نسبت سطح مقطع دیوارهای باربر پانلی آن طبقه به سطح مقطع دیوارهای باربر پانل طبقه فوقانی. بدون در نظر گرفتن دیوار قسمت فوقانی بازشوها، از ۷۰ % کمتر باشد.

سیستم های پانلی کامل از ایجاد اختلاف سطح در کف ها خودداری شود. در سیستم های پانلی کامل از کاهش یا افزایش مساحت زیربنای طبقات در ارتفاع به طوریکه تغییرات قابل ملاحظه ای در جرم طبقات ایجاد شود، پرهیز گردد. سیستم های پانلی کامل ارتفاع مجاز هر طبقه بدون کلاف میانی به  ۴ متر محدود می شود. هنگام افزایش ارتفاع از این مقدار لازم است یک کلاف میانی در نظر بگیرید. به هر حال ارتفاع هر طبقه نباید از ۶ متر بیشتر شود.

با ما همراه باشید-مجموعه عمرانی فرازنام-طراحی ساختمان در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.