پانل سه بعدی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. پنل سه بعدی
  8. chevron_right
  9. پانل سه بعدی چیست؟

پانل سه بعدی چیست؟

در سیستم های ساختمانی با پانل پیش ساخت سبک سه بعدی پانل ها شامل دو صفحه شبکه جوشکاری فولادی می باشد. که یک هسته عایق در میان آن قرارگرفت و توسط تعدادی اعضای خرپایی به یکدیگر متصل که بعد از نصب، بتن از دو طرف روی آن می شود. به منظور سهولت، واژه پانل به جای عبارت پانل پیش ساخته سبک سه بعدی در این بخش به کار می رود. بعنوان سیستم دیوار باربر بتنی بوده که باید سیستم ساختمانی پانل پیش ساخته سبک ضوابط .مباحث ششم، نهم و هفتم در بارگذاری و طراحی دیوارها و شالوده این سیستم رعایت گردد.

اصلاحات اجرایی پانل سه بعدی

برش گیر: عضو خرپای فولادی مورب که با آرایش تعیین توسط جوش مقاومتی به دو لایه شبکه جوش متصل می شود.
بتن پاششی: بتنی که با طرح اختلاط مخصوص ساخته و اجرای آن توسط پاشش با فشار سریع روی سطوح، بدون نیاز به قالب بندی، صورت می گیرد.
پانل دیواری: پانلی است که به صورت قائم در این نوع سیستم سازه ای به عنوان عضو باربر افقی یا قائم و یا به عنوان دیوارهای جداکننده غیرباربر کار شود.
پانل سقفی: پانلی است که به صورت افقی یا با شیب کم به عنوان تمام یا جزیی از دیافراگم افقی به کار می رود.
پود: مفتولی است که عمود بر مفتول های تار در شبکه جوش به کار می رود.
تار: مفتول طولی به کار در شبکه جوش می باشد که در خطوطی به موازات صفحات برش گیرها قرار دارد.

اصطلاحات طراحی پنل سه بعدی

چشمه شبکه: به سطح حاصل از تقاطع دو مفتول تار و پود به صورت متوالی در شبکه جوش اطلاق می شود.
زاویه برش گیر: زاویه ای که مفتول برش گیر در مقطع طولی با محور افق (مفتول تار) می سازد، زاویه برش گیر نام دارد.
سیستم کامل پانلی: سیستم کامل پانلی سیستم ساز های است که فاقد اسکلت جداگانه برای تحمل بارهای قائم وافقی باشد و دیوارهای پانلی بارهای قائم و جانبی را تحمل می کنند. همچنین دیافراگم افقی این سیستم با پانل های سقفی تامین می شود.
سیستم مختلط پانلی: سیستمی است که در آن دیوار پانلی به عنوان تمام یا بخشی از. اجزای باربر قائم یا افقی در ترکیب با سیستم های متعارف سازه ای در پانل سه بعدی به کار می رود.
شبکه جوشکاری: از اتصال مفتول های فولادی سرد با آرایش عمود بر هم .به صورت جوش مقاومتی به یکدیگر. شبکه ای ایجاد می شود که شبکه جوشکاری می شود. دراین بخش واژه شبکه به جای عبارت شبکه جوشکاری به کار می رود.
سیستم پانل پیش ساخت سبک سه بعدی صفحه برش گیر: .صفحه ای فرضی عمود بر صفحه هسته عایق می باشد. که برش گیرها در آن قرار گرفت اند و مفتول های تار نیز در آن صفحه واقع اند. مفتول سرد کشید: مفتولی که طی فرآیندهای متوالی کشش، تنش زدایی در کشش مجدد که با کاهش قطر همراه است، ساخت شود. هسته عایق: صفحه ای یکپارچه با ضخامت معین، قرار گرفت به صورت متقارن و محصور ..با فاصله از شبکه های جوشکاری پانل قرار میگیرد که برش گیر از میان آن عبور می شود.

مصالح پانل سه بعدی

مشخصات مصالح مورد استفاده در پانلهای ساندویچی سه بعدی باید مطابق استاندارد ملّی ایران باشد. که برای سه نوع مصالح بتن پاششی، فولاد شبکه جوشکاری و پلی استایرن باید استانداردهای مرتبط رعایت شود. مصالح بتن پاششی همچون سیمان، آب، سنگ دانه و افزودنی ها باید منطبق با آئین نامه های معتبر باشد. مطابق مبحث نهم مقررات ملّی ساختمان باشد. بتن پاششی باید حداقل از رده ۲۰ ضخامت بتن پاششی در هر طرف نباید از ۴۰ میلیمتر کمتر و از ۷۰ میلیمتر بیشتر باشد.

طراحی و اجرای پانل سه بعدی در اصفهان-مهندسی ساختمان فرازنام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.