طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. تاسیسات مکانیکی ساختمان
  6. chevron_right
  7. طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان، که دامنه کاربرد آن در این بخش تعریف می شود. باید طبق الزامات مندرج در مبحث چهاردهم مقررات ملی ساختمان طراحی، نصب، بازرسی و تأیید شود. طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان باید با رعایت صرفه جویی در مصرف انرژی، طبق الزامات مندرج در مبحث نوزدهم ـ صرفه جویی در مصرف انرژی طراحی و نصب شود.

طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان در اصفهان

تغذیه برق، سیمکشی، کابلکشی و اتصال برق به دستگاه هایی که الزامات طراحی و نصب آن ها در این مبحث مقرر می شود. برقراری سیستم های کنترل الکتریکی، باید با رعایت الزامات مندرج در مبحث سیزدهم ـ طرح و اجرای تأسیسات برقی ساختمان ها صورت گیرد. تغذیه آب و تخلیه فاضلاب، لوله کشی و اتصال لوله آب و فاضلاب به دستگاه هایی که الزامات طراحی و نصب آن ها در این مبحث مقرر می شود. باید با رعایت الزامات مندرج در مبحث شانزدهم ـ تأسیسات بهداشتی انجام شود. تغذیه دستگاه های گازسوز، لوله کشی و اتصال لوله گاز به دستگاه هایی که الزامات طراحی و نصب آنها در این مبحث مقرر می شود. باید با رعایت الزامات مندرج در مبحث هفدهم ـ لوله کشی گاز طبیعی صورت گیرد. دستگاه های با سوخت مایع یا گاز باید با توجه به سوختی که مصرف می کنند و برای ارتفاع محل نصب از سطح دریا، طراحی، ساخت و آزمایش شوند.

ضوابط طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان

  • در صورت تغییر نوع سوخت، باید تغییرات لازم در دستگاه طبق توصیه های سازنده به عمل آید و مورد تأیید قرار گیرد.
  • مقدار سوخت ورودی به دستگاه نباید بیشتر یا کمتر از آنچه برای ارتفاع محل نصب دستگاه تعیین می شود باشد.
  • اگر دستگاه لرزش داشت، دستگاه و تکیه گاه آن باید با استفاده از قطعات مهار ارتعاش، کاملاً در محل نصب مستقر و مستحکم گردد.
  • در صورت تعویض اجزای معیوب و آسیب دیده دستگاه. اجزای جایگزین باید با همان مشخصات اجزای اولی باشند.
  • اگر دستگاه در جایی نصب می شود که در معرض خطر سیل است، باید در ارتفاعی بالاتر از خط تراز احتمالی سیل نصب شود؛ یا به ترتیبی حفاظت شود که در زمان سیل، آب وارد دستگاه ها، کانال های هوا، پلنوم ها و دیگر اجزای آن نشود.
  • در صورتی که دستگاه در محل زلزله خیز نصب میشود. تکیه گاه دستگاه باید با رعایت الزامات مندرج در “مبحث ششم ـ بارهای وارد بر ساختمان” طراحی و نصب گردد.
  • اگر دستگاه در جایی نصب می شود که در معرض باد است، باید به کمک بستها و تکیه گاه های مناسب، در برابر فشار باد مقاوم شود.
  • دریچه های ورود و خروج هوا در بیرون ساختمان، باید با توری فلزی مقاوم در برابر خوردگی و نفوذ کرم و دیگر حشرات، حفاظت شوند.

خدمات طراحی ساختمان در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.