میلگرد مصرفی در سازه بتنی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. میلگرد مصرفی در سازه بتنی چیست؟

میلگرد مصرفی در سازه بتنی چیست؟

میلگرد در انواع سازه های بتنی مورد استفاده می باشد. سازه های مختلف از قبیل:

  • ساختمان ها
  • پل ها
  • سدها
  • جاده ها

میلگردهای فولادی تقویت‌کننده، اغلب به بتن اضافه می‌شوند تا مقاومت و دوام آن را افزایش دهند. و آن را در برابر عوامل خارجی مانند فشار، لرزش و شرایط آب و هوایی شدید مقاوم می‌کنند. با این حال، اثربخشی میلگرد در سازه های بتنی تا حد زیادی به نصب و نگهداری صحیح میلگردهای فولادی تقویت کننده بستگی دارد. هر گونه انحراف از روش های استاندارد نصب و نگهداری می تواند منجر به نقص های ساختاری شود. که می تواند پایداری و ایمنی کل سازه را به خطر بیندازد.

میلگرد برای ایجاد استحکام کششی و جلوگیری از ترک خوردن در اثر تنش در داخل بتن قرار می گیرند. بتن، در حالی که از نظر فشاری بسیار قوی است، در کشش نسبتاً ضعیف است. بدون میلگرد، سازه‌های بتنی مانند پل‌ها، ساختمان‌ها و جاده‌ها در برابر بارهای سنگین یا نیروهای طبیعی مانند زلزله و باد آسیب‌پذیر خواهند بود. میلگرد بتن را تقویت می کند و بار را توزیع می کند و سازه را انعطاف پذیرتر و بادوام تر می کند.

شکل رویه میلگرد مصرفی در سازه بتنی

میلگردهای مصرفی از نظر شکل رویه به سه دسته طبقه بندی می شوند:

  1. میلگردهای با رویه صاف، یا میلگردهای ساده. این نوع رویه فقط در میلگرد S240 استفاده می شود. این میلگردها فقط میتوانند به عنوان میلگرد دورپیچ در اعضای سازهای بتن آرمه یا در ساختمان های بتن آرمه به کار روند و استفاده از آنها به عنوان میلگرد سازه ای غیر از مورد فوق، در تمامی انواع ساختمان ها ممنوع است.
  2. میلگردهای با رویه آجدار، که سایر میلگردها را شامل می شود. آج عبارت است از برجستگی هایی به شکلهای متفاوت که به صورت طولی زاویه دار در هنگام نورد بر روی آن ایجاد می شود. آج ها از نظر شکل به صورت دوکی شکل (آج با مقطع متغیر) یا به صورت یکنواخت (آج با مقطع ثابت)، و از نظر امتداد به صورت مارپیچ یا جناقی می باشند.
  3. میلگردهای با رویه آجدار پیچیده ، که از پیچانیدن میلگردهای آجدار به دست می آید. در این میلگردها، علاوه بر آج اولیه میلگرد، یک خط مارپیچ بر روی میلگرد نیز به چشم می خورد که هرچه میزان تابانیدن میلگرد بیشتر باشد گام این خط کمتر خواهد بود.

ضوابط حمل و نقل، انبارکردن و نگهداری میلگرد مصرفی

  1. میلگردهای فولادی را باید در محل های تمیز و عاری از رطوبت و گل و خاک و سایر آلودگی ها نگهداری کرد تا از زنگ زدگی و کثیف شدن سطح آنها جلوگیری شود.
  2. از هر نوع صدمه مکانیکی یا تغییر شکل پلاستیک، نظیر بریدگی، ضربه و… میبایست جلوگیری شود.
  3. میلگردهای پوسته شده باید ماسه پاشی و پس از برآوردن ضوابط مذکور در فصل دهم مبحث نهم مقررات ملی ساختمان مصرف
    شوند. رفع پوسته ها با استفاده از برس سیمی و سایر روش های مشابه مجاز نیست.
  4. میلگردها باید به روشی حمل و انبار شوند که دچار خمیدگی بیش از حد نشوند.
  5. میلگردها هیچگاه نباید به طور مستقیم بر روی زمین انبار شوند.
  6. میلگردها باید بسته به قطر و رده آنها، به صورت مجزا انبار شوند.
  7. میلگردهایی که هنوز بریده یا خم نشده اند باید به گونه ای انبار و نگهداری شوند که برچسب و علامت کارخانه سازنده فولاد بر روی آنها قابل رویت باشد.
  8. میلگردها باید به نحوی تخلیه شوند که هم به کارگران صدمه نزنند و هم خود صدمه نبینند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.