قوانین و ضوابط اجرای ساختمان فولادی کدامند؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. اجرای ساختمان
  8. chevron_right
  9. قوانین و ضوابط اجرای ساختمان فولادی کدامند؟

قوانین اجرای ساختمان فولادی

هنگام اجرای ساختمان فولادی رعایت موارد ذیل بواسطه قانون مقررات ملی ساختمان الزامی و اجبار خواهد بود.

  • نصب هر قطعه باید بر اساس شماره آن قطعه در موقعیت مشخص طبق نقشه های نصب صورت گیرد.
  • ترتیب و مراحل نصب قطعات و اجرای اتصالات اسکلت فلزی باید مطابق مشخصات فنی تهیه شده توسط طراح پروژه باشد.
  • قطعاتی که در مراحل نصب، خودایستا نباشند، باید توسط مهار موقت به نحو مطمئنی نگهداری شوند. زمان برچیدن این مهارها باید طبق نظر مهندس ناظر تعیین گردد.
  • برای نصب قطعات باید وسایل بلندکننده متناسب با وزن قطعات مهیا گردند. باید با تمهیدات مختلف از قبیل تعبیه وزنه های کافی در محل مناسب روی دستگاه بلندکننده، از واژگونی دستگاه جلوگیری نمود. همچنین تکیه گاه های دستگاه بلندکننده روی زمین باید از ایستایی کافی با توجه به وضع خاک موجود برخوردار باشند.
  • در صورتی که اجزای سازه فولادی با اتصالات پیچی به یکدیگر متصل شوند، باید تمهیداتی از قبیل پیش نصب و ساخت براساس اندازه های دقیق بکار رود. تا از تناسب و جفت شدن قطعات به یکدیگر در زمان نصب اطمینان حاصل شود.

ضوابط اجرای سازه فولادی

  • باید تمهیدات لازم برای حمل و جابجا کردن درست قطعات از قبیل نصب گیره هایی با مقاومت و تعداد کافی در محل های مناسب قطعات به عمل آید. قطعاتی که در موقع حمل دچار آسیب دیدگی شوند باید قبل از نصب، ترمیم و سپس در جای خود نصب شوند. این ترمیم ممکن است بوسیله حرارت و یا چکش کاری به شرطی که باعث از بین رفتن خواص باربری قطعه نگردد. با تأیید ناظر انجام شود.
  • پیچ های مهاری داخل پی ها که ستونها به آنها متصل میشوند، باید قبل از بتن ریزی از نظر فواصل و محورها در تمام ارتفاع و ترازها در هر مرحله دقیقاً کنترل و گزارش مربوطه تهیه گردد. تا صحت اجرای پی قبل از نصب ستونها محرز گردد. در صورت عدم احراز شرط فوق باید قبل از شروع نصب، تمهیدات لازم از نظر اصلاح پی ها و یا در صورت امکان اصلاحات روی قطعات سازه فولادی پیشبینی و اجرا گردد.
  • تراز کردن کف ستونها توسط مهره های قابل تنظیم در زیر آنها و پر کردن زیر کف ستون با ملات مقاوم بدون وارفتگی و تأمین کننده تماس کامل بین کف ستون و ملات انجام میشود.
  • برای نصب اولیه قطعات میتوان از پیچ های پیش نصب بصورت موقت استفاده نمود و پس از اطمینان از صحت نصب، پیچ های اصلی را جایگذاری و محکم نمود.

دستورالعمل اجرای ساختمان فولادی

  • تکمیل اتصالات سازه ای و پر کردن ملات زیر ورقهای کف ستون نصب شده، نباید تا زمانی که بخش قابل قبولی از سازه، تراز، شاقول، هم بر و مهاربندی شده باشد، انجام شود. اتصالات سازه ای پیش از تکمیل باید دارای مقاومت کافی برای تحمل بارهای ضمن نصب با ضریب اطمینان کافی باشند. در این امر باید از مشخصات فنی طرح و نقشه های نصب و نظر مهندس ناظر پیروی شود.
  • باید به اثر تغییرات دمای محیط بر ابعاد قطعات سازه ای و وسائل فلزی اندازه گیری طول در هنگام پیاده کردن نقشه و نصب سازه توجه کافی شود. همچنین باید از یک درجه حرارت مرجع مطابق مشخصات فنی طرح یا نظر مهندس ناظر پیروی شود.
  • نصب سازه زمانی اتمام می یابد که کلیه قطعات طبق نقشه در محل خود قرار گرفته. و اتصالات آنها طبق مشخصات فنی، کاملاً تکمیل شده باشند و ستونها تا حد رواداری مجاز شاقول و تیرها نیز در همین حد تراز باشند. تشخیص و تأیید این امر بوسیله مهندس ناظر صورت میگیرد.
  • مشخصات مکانیکی پیچها باید مطابق ضوابط مبحث دهم مقررات ملّی ساختمان باشد. و تا حد ممکن از کاربرد پیچهای هم اندازه با رده های مقاومتی مختلف در یک سازه پرهیز نمود.
  • طول پیچ باید به اندازه ای باشد که پس از محکم کردن آن، حداقل سه دندانه کامل پیچ از مهره بیرون بماند.
  • در اتصالات پیچی با عملکرد اصطکاکی با استفاده از پیچهای با مقاومت تسلیم ۹۰۰ مگاپاسکال. درصورتیکه مصالح فولادی اعضای متصل شونده دارای مقاومت تسلیم کمتر از ۲۸۰ مگاپاسکال باشند، استفاه از واشر سخت زیر پیچ و مهره الزامی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.