ساختمان فولادی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. اجرای ساختمان
  8. chevron_right
  9. ساختمان فولادی چیست؟

ساختمان فولادی چیست؟

ساختمان فولادی سازه ایست که در ساخت آن از مقاطع گرم نورد شده استفاده می کنند. نوردکاری گرم بمعنای نوردکاری فولاد در دمای بسیار بالا (معمولاً در دمایی بالاتر از ۹۲۵ سانتی گراد)، حتی بالاتر از دمای تبلور مجدد فولاد، است. زمانی که فولاد در دمایی بالاتر از دمای تبلور مجدد خود قرار می‌گیرد، شکل دهی به آن بسیار آسان می‌شود. در ادامه انواع ساختمان فولادی را باهم مرور می کنیم.

با ما همراه باشید-اجرای ساختمان در اصفهان-مجموعه فرازنام

انواع ساختمان فولادی:

  • ساختمان فولادی پیش ساخته
  • ساختمان فولادی نیمه پیش ساخته
  • ساختمان فولادی درجا

۱-ساختمان فولادی پیش ساخته:

ساختمان های فولادی که قطعات آن به طور کامل در کارگاه ساخت، مونتاژ و جوشکاری میشوند و اتصال آنها برای نصب در پای کار انجام می پذیرد.

۲-ساختمان فولادی نیمه پیش ساخته:

ساختمان های فولادی که برخی از قطعات آن در کارگاه ساخت، مونتاژ و جوشکاری میشوند. باقی قطعات را پای کار می سازند و نصب می شوند.

۳-ساختمان فولادی درجا:

ساختمان های فولادی که کلیه قطعات آن در پای کار برشکاری، مونتاژ و جوشکاری می شوند و به وسیله اتصالات جوشی نصب می شوند.

مدارک و نقشه های مورد نیاز ساختمان های فولادی:

  • نقشه های محاسباتی
  • نقشه های کارگاهی
  • نقشه های نصب

نقشه های محاسباتی

نقشه هایی هستند که در آنها مشخصات کلیه پروفیل ها و مقاطع سازه از قبیل ابعاد کلی مقطع، فاصله محور تا محور ستونها و تراز روی تیرها و سایر ابعاد کلی سازه و اجزای آن قید می شود. به نحوی که با استناد به آنها بتوان نقشه های کارگاهی را تهیه نمود. این نقشه ها همچنین حاوی اطلاعات کلی درمورد اتصالات جوشی و پیچ و مهرهای و سایر اطلاعات ضروری مهندسی می باشد.

نقشه های کارگاهی

نقشه هایی است که بر اساس نقشه های محاسباتی برای سهولت در اجرا تهیه میگردد. این نقشه ها دارای جزئیات مفصل تری نسبت به نقشه های محاسباتی می باشند. در این نقشه ها برای هر عضو یک شماره تعیین میگردد و جزئیات دقیق تری برای این عضو با ذکر کلیه ابعاد هندسی آن با مقیاس مناسب ترسیم میگردد. همچنین کلیه اتصالات با ذکر مواردی مانند ابعاد، طول، نوع جوش، تعداد، اندازه، طول پیچ و مهره به طور کامل ترسیم میگردد. این نقشه ها معمولاً توسط سازنده اسکلت فولادی متناسب با امکانات و تجهیزات لازم تهیه میشود و فهرستی از مشخصات و مقادیر کلیه قطعات ضمیمه آنها خواهد بود.

نقشه های نصب

نقشه هایی است که توسط سازنده اسکلت فولادی تهیه و برای نصب اعضا در موقعیت خود و در پای کار استفاده میشود. این نقشه ها اطلاعات کافی در مورد نصب هر قطعه و موقعیت آن نسبت به قطعات دیگر را مشخص می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.