الزامات طراحی سازه کدامند؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقاله
  4. chevron_right
  5. خدمات مهندسی
  6. chevron_right
  7. طراحی سازه
  8. chevron_right
  9. الزامات طراحی سازه
  10. chevron_right
  11. الزامات طراحی سازه کدامند؟

الزامات طراحی سازه کدامند؟

تأمین پایداری کل سازه و تمامی اجزای آن از الزامات تحلیل و طراحی است. پایداری کل سازه و تمامی اجزای آن در صورتی تأمین می شود که آثار ذکر شده در زیر به نحو مؤثری در تحلیل و طراحی آنها لحاظ شوند:

  • تغییر شکل های محوری
  • تغییر شکل خمشی و برشی اعضای سازه
  • عدم اطمینان در برآورد سختی و مقاومت
  • آثار مرتبه دوم شامل آثار (P-Δ و P-õ)
  • نواقص هندسی (شامی کجی و ناشاقولی)
  • کاهش سختی اعضا، ناشی از رفتار غیر الاستیک عمدتاً در اثر تنش های پسماند
  • تغییر شکل های سایر اجزا (نظیر اتصالات) که در جابجایی سازه موثرند

آثار مرتبه دوم شامل آثار (P-Δ و P-õ)

الف) آثار مرتبه دوم P-õ به آثار اضافی بارها به علت وجود انحنا در عضو مربوط می شود. این آثار سبب ایجاد لنگرهای خمشی اضافی می شوند که به علت عدم انطباق مرکز سطح مقطع بر خطی که دو انتهای بخشی از طول عضو را به هم وصل می کند، به وجود می آیند.
ب) آثار مرتبه دوم P-Δ به آثار اضافی بارها به علت تغییر مکان جانبی نسبی اعضا مربوط می شود و سبب ایجاد نیروهای اضافی داخلی می شوند که در مقاطع اعضا به علت برون محوری ناشی از تغییر مکان جانبی یک انتهای عضو نسبت به انتهای دیگر آن به وجود می آیند. تغییرمکان جانبی نسبی دو انتهای عضو ممکن است به علت بارهای قائم یا بارهای جانبی یا ترکیبی از آنها باشد.

الزامات تحلیل و طراحی سازه

به طور کلی برای تأمین پایداری کل سازه و تمامی اجزای آن روش های تحلیل و طراحی سازه وجود دارد که در ادامه خدمت شما آوردیم. این محدودیت ها و الزامات طراحی سازه به عنوان روش های قابل قبول تحلیل و طراحی سازه محسوب می گردند.
۱) روش تحلیل مستقیم
۲) روش طول موثر
۳) روش تحلیل مرتبه اول

چک لیست طراحی سازه چیست؟

مجموعه سوالاتی است که به منظور کنترل کیفیت ساخت سازه‌های فولادی و بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چک لیست طراحی سازه بر اساس استانداردهای ساختمان‌ سازی ایران تهیه شده است. فهرست بازبینی یا چک لیست طراحی سازه ساختمان، جدولی شامل مجموعه اقدامات ضروری در حین ساخت سازه است. این چک لیست، به منظور کنترل، بازرسی و بازبینی الزامات طراحی و اجرایی مورد نیاز در ساخت سازه‌های فولادی و بتن آرمه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تایید کیفیت سازه‌ های ساختمانی توسط نظام مهندسی ساختمان و بر اساس چک لیست طراحی سازه انجام می‌شود. در این چک لیست، معمولا مقابل هر سوال، سه گزینه (بلی، خیر و عدم نیاز) وجود دارد. موارد موجود در چک لیست طراحی سازه توسط کنترل‌کننده بازبینی و مطابق عملکرد پر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.